Hem Stand-Up Mingel Barntrolleri Filiocus Om Peder Press Galleri Kontakta

Tips för att lyckas med barnkalas

Om trolleriet
Om barnen är 3 år eller yngre, brukar det fungera bäst med underhållning som går ut på att sjunga och spela, eller leka med handdockor. I dessa åldrar förstår man inte riktigt poängen med trolleri och man brukar ha svårt för att koncentrera sig längre stunder.

Barn i åldrarna 4-7 år däremot älskar trolleri. De tycker att det är roligast med en trollkarl som är tramsig. Ju löjligare desto bättre! En trollkarl som är fumlig och gör bort sig, tycker ungar i dessa åldrar utgör idealet för bra trolleri. Om man befinner sig i denna åldersgrupp är själva upplevelsen av den tramsige trollkarlen faktiskt viktigare än att dennes trolleri är helt oförklarligt. Men oroa Dig inte! Du som förälder kommer att luras. Det är garanterat!

När man är 8 år eller äldre tycker man att man börjar bli stor. Dessa barn föredrar samma trolleri som vuxna och förstår vad det går ut på. Dock har man i åldrarna 7-9 en viss förkärlek för kiss-och-bajs-humor - en svaghet jag givetvis kommer att utnyttja! Att snyta sig i en näsduk och sedan be den unge assistenten att hålla den innan man trollar bort den är humor på Oscars-nivå för dessa ungdomar.

trollkarl, trollkarlen peder, lund, malmö, landskrona, trelleborg, höör, skåne

Att tänka på
Trolleri för barn fungerar bäst inomhus - även om det är på sommaren. Oljud och intryck i omgivningen luckrar upp barnens koncentration. Lägg till värme, bländande ljus (eller i värsta fall regn) och en gräsmatta att leka på så kommer samtliga planer att gå åt skogen.

Det är bäst om barnen har ätit en stund innan föreställningen, eller att mat är planerat direkt efteråt. Barnens deltagande i trolleriet underlättas om de inte samtidigt är upptagna med kakor eller godis.

Slutligen några uppslag till idéer för barnkalas:

  • Bärplockning
  • Ett besök på den lokala brandstationen
  • Tag med ungarna till en sportaktivitet (bowling, kampsport, klättervägg, etc)
  • Tag med barnen på muséum
  • Besök en pizzeria och visa barnen hur man gör en pizza
  • Ha kalas på Skattkammarön
  • Ha kalas på badhuset
  • Ha kalas på Kulturen i Lund

 
trollkarl, trollkarlen peder, lund, malmö, landskrona, trelleborg, höör, skåne

Copyright © Don't Blink Entertainment, 2005-2022. Med ensamrätt.
Foto: Yvonne Rambring, www.exhibibild.se
Logotyp: Alf Andersson, Bildskaparen