Hem Stand-Up Mingel Barntrolleri Filiocus Om Peder Press Galleri Kontakta

Liten biografi

Jag blev smittad av magins virus redan som 6 åring. På den tiden var det paret Truxa som syntes i TV och stod för inspirationen. När sedan grannfrun gav mig en gammal kortlek att leka med var det kört. Med åren växlade intressena, men jag kom hela tiden tillbaka till trolleriet.

En viktig milstolpe var när jag som tio-åring mötte trollkarlen Bernando. Han hade en trolleriaffär och med goda råd lotsade han mig vidare in i trolleriets värld. När jag sedermera som arton-åring träffade ficktjuven Gentleman Jack och hans fru Majlis insåg jag att detta med trolleri var något som skulle bli beständigt. Visste Du förresten att det var Gentleman Jack som hittade på artistnamnet åt Joe Labero?

Åren gick, militärtjänst, jobb och universitetsstudier gjorde att jag bara sporadiskt kunde ägna mig åt trolleriet. En dag var jag trettio och efter att ha bevistat en föreläsning av den amerikanske trollkonstnären Daryl, bestämde jag mig för att ägna varje dag åt trolleri.

Jag djupdök inom trolleriet, blev medlem i ett par magiska föreningar och under sju år på 90-talet var jag sekreterare i Skånes Illusionist Club samt redaktör för dess nyhetsblad Magikern. År 1999 flyttade jag till Frankrike och besökte inte en enda fest där utan att bli ombedd att trolla. Långsamt gick det upp för mig att mitt trolleri faktiskt roade fler än mig själv. Väl hemma från utlandet igen fortsatte framträdandena på diverse fester och efter ett tag började jag få mer officiella förfrågningar. Jag har numera också examen från McBride's Magic & Mystery School i Las Vegas - världens enda utbildning för professionella trollkarlar.

Idag erbjuder jag mina tjänster till företag och privatpersoner som söker en rolig och annorlunda programpunkt till sina arrangemang. Surfa runt lite på min sajt så får du ett smakprov på vad jag kan göra för Dig.

Bernando. (Källa: Sveriges Magiarkiv).

Gentleman Jack och Majlis.
(Källa: Sveriges Magiarkiv).

 
trollkarl, trollkarlen peder, lund, malmö, landskrona, trelleborg, höör, skåne

Copyright © Don't Blink Entertainment, 2005-2024. Med ensamrätt.
Foto: Yvonne Rambring, www.exhibibild.se
Logotyp: Alf Andersson, Bildskaparen